Vodafone nav-check nav-user nav-search nav-basket nav-arrow nav-close nav-hamburger loading onenet vodafone-box

Český Mobil plní své závazky na výstavbu sítě - 42% populace pokryto

06. ledna 2000

Český Mobil a jeho dodavatelé Ericsson a Siemens splnili jednu z hlavních podmínek licence. Nejen, že bylo dosaženo první fáze výstavby sítě GSM 1800 v rekordním čase tří měsíců po udělení licence, ale navíc k 8. lednu bude pokrytí o 5 % vyšší, než byl stanovený cíl 37 %. V říjnu 1999 Český Mobil podepsal dohody se společnostmi Ericsson a Siemens o dodání a realizaci celostátní mobilní telekomunikační sítě GSM 1800 pro Českou Republiku. Součástí dohod bylo dodání a instalace ústředen a radiových zařízení.

V říjnu 1999 Český Mobil podepsal dohody se společnostmi Ericsson a Siemens o dodání a realizaci celostátní mobilní telekomunikační sítě GSM 1800 pro Českou Republiku. Součástí dohod bylo dodání a instalace ústředen a radiových zařízení. I přes velmi krátký časový interval a obavy některých telekomunikačních odborníků, Český Mobil úspěšně dosáhl ambiciozního cíle, který byl zahrnut v podmínkách licence. Tímto s potěšením můžeme oznámit ukončení první fáze výstavby sítě.

"První fáze výstavby naší sítě proběhla v rekordním čase a bude i nadále pokračovat touto expanzivní rychlostí. Spoléháme stále na spolupráci Českého Mobilu, Ericssonu a Siemensu při dosažení všech naších cílů," řekl Jon Eddy, Chief Technical Officer (Technický ředitel).

Splnění podmínek smlouvy mezi Českým Mobilem a Ministerstvem dopravy a spojů znamená, že Český Mobil bude schopen poskytnout část služeb zákazníkům již od 8. ledna 2000. Smlouva vyžaduje 37% pokrytí populace při spuštění sítě. Dle podmínek licence by k plnému spuštění sítě Českého Mobilu mělo dojít k 1. červenci, kdy bude pokryto 80% populace. Český Mobil však plánuje plně komerční provoz už od 1. března 2000, kdy bude představena nová značka a dojde k jejímu zavádění na trh. Do této doby, bude Český Mobil pokračovat s omezenou nabídkou služeb zákazníkům pod stávajícím jménem společnosti "Český Mobil".

"V první fázi výstavby jsme dosáhli cíleného pokrytí. Nyní se bude síť optimalizovat, což znamená že v tuto chvíli můžeme zákazníkům nabídnout pouze omezené služby, které budeme postupně rozšiřovat", říká Karla Stephens, Chief Commercial Officer (Obchodní ředitelka). "Toto je zcela standardní postup. Nicméně, naším základním obchodním cílem je co nejrychleji vylepšit kvalitu našich služeb již v prvních měsících roku 2000," dodává Karla Stephens.

Kanadská společnost Telesystem International Wireless (TIW) je majoritním akcionářem Českého Mobilu. Druhým akcionářem je Investiční a Poštovní Banka (IPB).

TIW je rychle rostoucí, světový operátor mobilních komunikací s více než dvěma milióny zákazníků ve čtyrech částech světa - Severní a Jižní Amerika, Asie a Evropa. Akcie jsou kótované na Torontské burze ("TIW") a NASDAQ ("TIWI"). TIW staví celoevropskou specializovanou digitální mobilní radiovou síť (ESMR) prostřednictvím dceřinné společnosti Dolphin Telecom plc., vedoucího poskytovatele specializovaných digitálních mobilních radiových sítí (SMR) v Evropě. V současné době Dolphin nabízí ESMR služby ve Velké Británii a analogové SMR služby v Británii, ve Francii, Německu, Belgii, Španělsku a Portugalsku. TIW je číslo jedna na celularním trhu v Rumunsku a nedávno tato společnost získala licenci pro provoz sítě GSM 1800 MHz v České Republice. V Brazílii je TIW strategickým a operačním partnerem pro pátou největší celulární skupinu v zemi, s provozem ve čtyrech regionech. TIW vyhledává příležitosti také v Asii a to prostřednictvím TIW Asia, sesterské společnosti založené v říjnu 1999 se základním jměním přes 400 milionů USD a celularními provozy v Indii a Číně.

Investiční a Poštovní Banka (IPB) je největší soukromá banka v České republice a třetí největší banka v ČR v objemu nekvalifikovaných půjček, vkladů a aktiv. Jmění IPB činí 13.4 miliard Kč, má více než 2.6 milionů klientů a obhospodařuje více než 3 miliony účtů.

DŮLEŽITÁ INFORMACE:
Náš zákaznický servis Vám rád zodpoví Vaše dotazy na 0800 177 100 do té doby než se otevřou firemní střediska při komerčním zprovoznění služeb.